Over ontspannen, helen en verlichten. Over persoonlijke groei, lichamelijke - en mentale gezondheid.

This blog is a translation of three short stories that I have published on these pages in my native language. These stories describe reflections and insights I received in a period that started a few days before the full moon in September and ended right on the full moon of October.

The Full Moon of September

Somebody talked about the current timeframe in which your identity, and your relationships with others, could hit the surface and become a theme in your life. It is like an opportunity, where doors become ajar and, if you are lucky, you can decide to fully open a door and see what is in the other room because your faith shines enough light.

Het Bruggetje van de BrugMijn vorige verhaal over ‘De Brug’ eindigde met mezelf laten zien om gevonden te worden. Nou, dat heb ik geweten! De actie van het schrijven van ‘De Brug’ kende een onzuiver motief, namelijk meer cliënten mogen ontvangen in de praktijk. Ik noem dat onzuiver omdat er in de tijd van het ontstaan van het motief een resultaat werd verwacht, en als je je verdiept in de Vedische geschriften dan leer je dat verwachtingen een sta-in-de-weg zijn voor leven in het moment. Ook gehecht zijn aan een resultaat, en verlangen naar persoonlijke zinsbevrediging passen niet in het Vedische plaatje van een zuiver licht willen worden.

OpluchtingEen mooi mens vroeg mij hoe het me ging, en in dat moment was ik gewoon niet in staat om mijn geheugen op te starten. Ik probeerde het eerst op een subtiele manier, maar toen de schijf niet op gang wilde komen gaf ik al snel op. Terug in de tijd gaan zou waarschijnlijk een warrig verhaal zijn geworden, omdat herinneringen zouden opkomen zoals data verspreid op een disk wordt opgeslagen. Er zouden veel te veel woorden uit mijn mond rollen die mij alleen maar onrustig zouden hebben gemaakt, en waar gaat het dan over... over het verleden… wat er gebeurd was... hoe ik me toen en daar voelde… wat ik ervan denk. Het was het me niet waard, leven in het hier en nu was op dat moment veel fijner voor mij.

DeBrug2Iemand sprak over de huidige periode waarin je eigen identiteit, en daarmee ook relaties met anderen, centraal zouden kunnen komen te staan. Het deed me onmiddellijk denken aan een serie beelden die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, beelden waarbij de brug een centrale rol heeft gespeeld in een hele korte film over mijn reis door dit leven.