Ayurveda en Aanvullende Verzekeringen 2022De zorgpremies voor 2022 zijn bekend en velen onder ons gaan op zoek naar een betere deal. Onze kosten, de aanvullende verzekering en service zijn meestal de redenen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, of om de aanvullende verzekering te veranderen. Naar verwachting zullen de komende maanden meer dan een miljoen mensen van zorgverzekeraar veranderen.

Daarvoor is hulp beschikbaar van diverse websites, alleen blijken daar nogal wat fouten in te zitten. Zo vind ik gegevens die niet overeenkomen met de informatie die op de websites van de zorgverzekeraars wordt gepresenteerd. Jaarlijkse vergoedingen, premies en erkende zorgverleners kloppen niet altijd, en in alle gevonden gevallen is dat voor de consument nadelig.

In een uitgebreid spreadsheet heb ik alle gegevens verzameld van zorgverzekeraars die, volgens Zorgwijzer.nl, Ayurveda gedeeltelijk vergoeden. Voor een consult of behandeling is in het spreadsheet gebruik gemaakt van een tarief van €65 en de voor mijzelf van toepassing zijnde gegevens. Die parameters gelden niet voor iedereen en ook niet voor elk soort consult of behandeling.

Maar Ayurveda en andere alternatieve geneeswijzen zijn niet de enige reden om een aanvullende verzekering af te sluiten, de aanvullende verzekering omvat veel meer. Daar is in dit overzicht geen rekening mee gehouden. Wil je alleen een aanvullende verzekering afsluiten voor de vergoeding van Ayurveda, dan kan het interessanter zijn om een deal te sluiten met je Ayurveda professional.

Terug naar Blog