Shirodhara

Hoofdmassage

Sessie ± 1 uur:

€100

Shirodhara

Ben je fan van deze behandeling of wordt deze behandeling aanbevolen als onderdeel van een therapeutische traject? Boek dan drie sessies voor €275

Behandeling waarbij een warme straal kruidenolie, vanuit een koperen pot die boven het hoofd hangt, het voorhoofd masseert. Shirodhara heeft een kalmerend effect op de geest en geeft een diepgaande ervaring van rust en ontspanning.

Cliënten die mediteren vergelijken de ervaring dikwijls met een alerte kalmheid die ook tijdens meditatie ervaren kan worden. Een wetenschappelijk rapport spreekt over "het bereiken van een ontspannen staat van bewustzijn met als gevolg een dynamisch psychosomatisch evenwicht".

De olie kan vacuüm enkele maanden worden bewaard voor eventuele volgende sessies. Voor therapeutische toepassingen is dit veelal noodzakelijk. Olie wordt alleen bewaard als de kwaliteit van de olie goed blijft. Bij vuile of geverfde haren is dit vaak niet mogelijk en kan de korting niet worden aangeboden.


Shirodhara

Naast een heerlijke wellness ervaring heeft Shirodhara zich ook bewezen als een effectieve therapeutische behandeling:

● Heelt de effecten van stress. Stress hormonen verminderen en de beta hersengolven worden omgezet in alpha hersengolven. Het parasympatisch zenuwstelsel zorgt voor het conserveren van energie, brengt de hartslag omlaag en ontspant de spieren.

● Vermindert spanning en onrust

● Versterkt intuïtie en concentratie

● Verbetert de nachtrust en het leven van mensen met slaapproblematiek

● Kalmeert de vata dosha

● Kan bijdrage leveren aan het helen van trauma, pijnen en blokkades omdat zaken zichtbaar worden die doorgaans verborgen zijn.