Shirodhara

Hoofdmassage

60 minuten:

1e €85; 2e €75; 3e €65

Shirodhara

Behandeling waarbij een warme straal kruidenolie, vanuit een koperen pot die boven het hoofd hangt, het voorhoofd masseert. Shirodhara heeft een kalmerend effect op de geest en geeft een diepgaande ervaring van rust en ontspanning.

Cliënten die mediteren vergelijken de ervaring dikwijls met een alerte kalmheid die ook tijdens meditatie ervaren kan worden. Een wetenschappelijk rapport spreekt over "het bereiken van een ontspannen staat van bewustzijn met als gevolg een dynamisch psychosomatisch evenwicht".

De olie kan vacuüm enkele maanden worden bewaard voor eventuele volgende sessies. Voor therapeutische toepassingen is dit veelal noodzakelijk. Olie wordt alleen bewaard als de kwaliteit van de olie goed blijft. Bij vuile of geverfde haren is dit vaak niet mogelijk en kan de korting niet worden aangeboden.


Shirodhara

Belangrijkste indicaties zijn stress, hoofdpijn, mentale uitputting, slapeloosheid, hyperactiviteit, concentratieproblematiek, depressie, geheugenproblemen, angsten en neurologische problematiek.