Abhyanga is een ontspanningsmassage binnen de Ayurveda

Ontspanningsmassage

60 minuten:

€ 65

Abhyanga is een ontspanningsmassage binnen de Ayurveda

Voor deze ontspanningsmassage wordt luxe authentieke verwarmde Ayurveda olie gebruikt. De medicinale kruidenolie wordt na de massage, indien gewenst, met vochtige en warme handdoeken van het lichaam verwijderd.

De meest bekende Ayurvedische behandeling is de ontspannende, verjongende en reinigende lichaamsmassage met warme kruidenolie. In Ayurveda wordt de ontspanningsmassage Abhyanga genoemd, deze massage is een rustgevende massage die zorgt voor ontspanning, het zenuwstelsel versterkt en het immuunsysteem stimuleert.

In Ayurveda wordt massage benoemd als één van de dagelijkse routines die zal bijdragen aan het tegengaan van het verouderingsproces, het voorkomen van vermoeidheid en verminderen van pijn, stijfheid en andere ongemakken. Het volgen van een dagelijkse routine zal leiden tot verbeterde slaap, een gezonde en mooie huid, weefsels zoals botten en spieren die goed gevoed worden, lichaam en geest die fitter en sterker worden, en het zicht kan zelfs verbeteren.

Ook cliënten met reuma, artrose en fibromyalgie zeggen veel baat te hebben bij het regelmatig ondergaan van deze ontspanningsmassage. Zo worden bewustwording, acceptatie, meer rust ervaren, beter kunnen ontspannen, het leven verlichten en soms zelfs helingsprocessen door cliënten benoemd.


Abhyanga

Belangrijkste indicaties zijn de behoefte om te ontspannen, tijd nemen voor jezelf, een droge huid, zwakte van lichaam of geest, bewustwording van het lichaam, spanning en stress, angsten, pijnen, psychische problemen, slapeloosheid, concentratieproblematiek en vermoeidheid.

Omdat het lichaam zich na de maaltijd concentreert op de spijsvertering wordt aangeraden twee uur voor de ontspanningsmassage niet meer te eten.

De ontspanningsmassage wordt afgeraden tijdens de menstruatie, met name de periode dat er hevige bloedingen zijn.

De ontspanningsmassage wordt afgeraden als er sprake is van koorts, koude rillingen, griep.