Abhyanga en marma zijn samen een gouden combinatie binnen de Ayurveda om te ontspannen, helen en verlichten

Signature Treatment

90 minuten:

€ 90

Abhyanga en marma zijn samen een gouden combinatie binnen de Ayurveda om te ontspannen, helen en verlichten

De meest bekende Ayurvedische behandeling is de ontspannende, verjongende en reinigende lichaamsmassage met warme kruidenolie (abhyanga). Abhyanga is een rustgevende massage die zorgt voor ontspanning, het zenuwstelsel wordt versterkt en het immuunsysteem gestimuleerd. Vermindert slapeloosheid en vermoeidheid en verzacht diverse soorten pijnen.

Door de ontspanningsmassage op te volgen met de behandeling van drukpunten (marma) is marma therapie nog effectiever dan zonder de ontspanningsmassage. Omdat je langer op de massagetafel ligt, kan de medicinale olie ook dieper in de weefsels doordringen.

Voor de ontspanningsmassage wordt luxe authentieke verwarmde Ayurveda olie gebruikt. De medicinale kruidenolie wordt, indien gewenst, na de massage met vochtige en warme handdoeken van het lichaam verwijderd.


Abhyanga en Marma Therapie

Belangrijkste indicaties zijn de behoefte om te ontspannen, tijd nemen voor jezelf, een droge huid, zwakte van lichaam of geest, bewustwording van het lichaam, spanning en stress, angsten, pijnen, psychische problemen, slapeloosheid, concentratieproblematiek en vermoeidheid.

Omdat het lichaam zich na de maaltijd concentreert op de spijsvertering wordt aangeraden twee uur voor de ontspanningsmassage niet meer te eten.

De ontspanningsmassage wordt afgeraden tijdens de menstruatie, met name de periode dat er hevige bloedingen zijn.

De ontspanningsmassage wordt afgeraden als er sprake is van koorts, koude rillingen, griep.